2020 Χρόνια Μετά!

2020 Χρόνια Μετά!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μια βδομάδα μετά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε την πρωτοχρονιά. Αυτό σημαίνει ότι αποχαιρετούμε έναν ακόμα χρόνο και καλωσορίζουμε τον επόμενο σε σειρά.

Τέτοιες μέρες κάποιοι μελαγχολούν, καθώς καταλαβαίνουν ότι δεν αλλάζουν μόνο στα ημερολόγια, αλλά αυξάνεται και η δική τους ηλικία, με αποτέλεσμα να γερνούν. Καθένας όμως δεν θέλει να περάσουν τα χρόνια της νιότης του. Τα χρόνια που η ενέργεια και ο ενθουσιασμός ξεχειλίζουν από μέσα του και μπορεί να κάνει ένα σωρό πράγματα, να κυνηγήσει τα όνειρα του, να σχεδιάσει το μέλλον του.

Άλλοι πάλι στεναχωριούνται γιατί αφήνουν πίσω τους ένα ολόκληρο χρόνο γεμάτο όμορφες αναμνήσεις και ξεχωριστές στιγμές. Κοιτάζουν λοιπόν διστακτικά τον νέο χρόνο και αναρωτιούνται: «θα είναι άραγε τόσο όμορφος όσο ο περσινός η μήπως θα μας απογοητεύσει;».

Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που αναπολούν για την έλευση της νέας χρόνιας. Περιμένουν πως και πώς να διώξουν τον παλιό χρόνο και να καλωσορίσουν με περίσσια χαρά τον νέο. «Α πα πα, τέτοιος χρόνος… να φύγει και να μην ξαναγυρίσει». «Γεμάτος προβλήματα, άγχη και στεναχώριες ήταν. Ας πάει στο καλό. Δεν θα μας λείψει καθόλου» «Τώρα με την καινούρια χρονιά θα κάνουμε μια νέα αρχή».

Και πως έτσι…όλοι αυτοί οι διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι, γιορτάζουν το ίδιο γεγονός, την πρωτοχρονιά, για να φτάσουν, έναν χρόνο μετά, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Άλλοι να χαίρονται και άλλοι να λυπούνται. Τα ίδια συναισθήματα, οι ίδιοι λόγοι, η ίδια νοοτροπία.

Κι όμως… Είμαστε 2020 χρόνια μετά!

2020 χρόνια μετά από την μέρα που συντελέστηκε, μπροστά στα εκλεκτικά μάτια της ανθρωπότητας, το θαύμα των θαυμάτων. Η Γέννηση του Θεού, η ενανθρώπηση του λόγου. Μια ημέρα που σήμανε την σωτηρία του γένους των ανθρώπων, την επιστροφή μας στην αγκαλιά του Θεού Πατέρα, τον θάνατο των αμαρτιών μας, την καινή Κτίση, την ΝΕΑ ΜΑΣ ΖΩΗ!

2020 χρόνια μετά λοιπόν… Και τώρα; Ας ρωτήσει ο καθένας τον εαυτό του. Ζούμε όντως μία ΝΕΑ ΖΩΗ; Μια ζωή μακριά από τα πάθη και τις αμαρτίες, που κρατούσαν τον παλαιό άνθρωπο βυθισμένο στο σκοτάδι; Μια ζωή λουσμένη στο φως του Χριστού και μέσα στις ευλογίες του Αγίου Πνεύματος; Τη ζωή για την οποία είμαστε προορισμένοι;

Ακόμα κι αν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις δεν είναι θετική, δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε. Όπως είπαμε και στην αρχή, ένας νέος χρόνος ξεκινά και μπορεί να σημάνει την δική μας προσωπική αλλαγή. Την δική μας ΝΕΑ ΖΩΗ. Και του χρόνου να καλωσορίσουμε το νέο έτος, όχι ίδιοι με φέτος, αλλά λίγο καλύτεροι. Ένα βήμα πιο κοντά στον Χριστό. Ένα βήμα πιο κοντά στην βασιλεία Του!

Καλή κι Ευλογημένη Χρονιά!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Ιανουάριος 2020.

Μετάβαση στο περιεχόμενο