Όταν Όλα Πάνε Στραβά κι Ανάποδα!

Οταν όλα πάνε στράβα κι ανάποδα!

Όλα μέσα σε μία μέρα! Κόντεψα να “σκοτωθώ” στις σκάλες! Λόγω απεργίας των αστικών, καθυστέρησα στην σχολή! Ξέχασα τον κωδικό μου για τα βιβλία! Το φαγητό δεν μου πέτυχε! Έμαθα πώς οι γονείς της συμφοιτήτριάς μου αποφάσισαν να χωρίσουν!

Χάλασε laptop μου, χωρίς να ολοκληρώσω την εργασία! Και το χειρότερο, κόπηκε το ρεύμα!

Κάποιες φορές όλα πάνε στραβά!  Τρομάζω να τα φέρω στην σειρά! Έρχονται απρόσμενα! Κάποια γεγονότα ποτέ δεν περίμενα να μου συμβούν! Στενοχωριέμαι! Χάνω την υπομονή μου! Δυσκολεύομαι να διατηρήσω την ψυχραιμία μου! Κάποιες φορές παρεξηγούμαι με τους γύρω μου! Θυμώνω με τον εαυτό μου! Ειδικά, όταν όλα γίνονται ανάποδα!

Σαν περνάει ο καιρός όμως, τα πράγματα αλλάζουν λίγο! Σαν να διορθώνονται! Σαν να περνούν ίσως κι εγώ να τα βλέπω διαφορετικά! Μάλλον γι’ αυτό λένε πώς ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός! Ακολουθούν άλλα και ξεχνάω τα παλιά! Αργότερα, μου φαίνονται τόσο μακρινά! Κι αναπολώντας τα γεγονότα σκέφτομαι πώς… θα μπορούσαν να συμβούν και χειρότερα!

Δόξα το Θεό, στις σκάλες δεν έπεσα! Με την απεργία περπάτησα και λίγο! Τα βιβλία δεν ήταν διαθέσιμα ακόμη! Έφαγα με την συμφοιτήτριά μου και συζητήσαμε το πρόβλημά της! Ό καθηγητής έδωσε παράταση των εργασιών! Με την διακοπή ρεύματος, οι ασχολίες περιορίστηκαν! Προσευχήθηκα και ξεκουράστηκα από νωρίς! Κι όλα μέσα σε μία μέρα!

Τελικά, πίσω από κάθε… στραβό κι ανάποδο, ίσως κρύβεται κάτι ίσιο και καλό! Κάτι που μόνο ο Θεός γνωρίζει! Μια δυσκολία, ένα πρόβλημα, μας κάνει πιο δυνατούς, πιο έμπειρους, πιο πιστούς! Άς βλέπουμε λοιπόν την θετική πλευρά των πραγμάτων! Από την οπτική γωνία της πίστης και της ελπίδας! Τόσο εύκολα και γρήγορα, όπως το μάτι μας! Όλα τα αντιλαμβανόμαστε ίσια! Όμως στον αμφιβληστροειδή χιτώνα αποτυπώνονται ανεστραμμένα!

Εμείς ας αναζητούμε τα ωφέλιμα αποτελέσματα μιας δύσκολης κατάστασης! Κι ας εναποθέτουμε τα προβλήματά μας στα παντοδύναμα χέρια τού Θεού! Γιατί όπως είναι γνωστό… “ο Θεός με στραβές γραμμές φτιάχνει ίσια πράγματα!”.
 

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Νοέμβριος 2016.

Μετάβαση στο περιεχόμενο