Συ μου Έμαθες να ζω!

Συ μου Έμαθες να ζω!

Αν ρωτήσουμε έναν νέο. Από πιο έμαθε να ζει, σε ποιόν οφείλει τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα του. θα πει: Στο καλό παράδειγμα των γονέων μου. Άλλος πάλι θα πει: Στο συγγενικό μου περιβάλλον ή στους καλούς μου φίλους. Κάποιος πιστεύει πώς ωφελήθηκε πολύ από κάποιο γνωστό ή έναν καθηγητή του. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα απαντήσουν πώς σημαντικά ευεργετήθηκαν από το κατηχητικό.

Το τετράδιο με τα διδάγματα. Τα αυτοκόλλητα παρουσίας. Τα χριστιανικά τραγούδια. Οι όμορφες χειροτεχνίες Οι μικρές καλές πράξεις. Η χαρά με τα απλά παιχνίδια. Τα ωφέλιμα μηνύματα. Τα χαριτωμένα μικρο-δωράκια. Κυρίως όμως τα μαθήματα! Οι βίοι των Αγίων μας. Οι διδακτικές ιστορίες. Η διακριτική και γεμάτη αγάπη παρουσία του Πνευματικού.

Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί στην μνήμη μου από τις ευχάριστες στιγμές στις κατηχητικές ομάδες! Ξεχωριστή εμπειρία. Μοναδικά βιώματα. Πνευματική ανάταση. Κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα γύρω σου. Χαράχτηκαν βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Κι έτσι τώρα, με την σειρά μου, προσπαθώ να προσφέρω κι εγώ κάτι απ’ αυτά που έλαβα. Να δώσω όσα περισσότερα μπορώ απ’ αυτά που πήρα.

Μία μικρή ευγνωμοσύνη στον Θεό για την μεγάλη Του ευλογία στην ζωή μου!

Γιατί είναι αλήθεια πώς ο Θεός μέσα από ανθρώπους μας μίλα! Μέσα από προβλήματα μας διδάσκει. Μέσα από χαρές μας εμπνέει. Μέσα από στερήσεις μας ενισχύει. Χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Μέριμνα με την σοφία Του καθημερινά για την σωτηρία μας.

Κι ένας τρόπος, μέσα στους πολλούς, είναι και οι άνθρωποι που διδάσκουν τον λόγο Του. Αλλά κυρίως αυτοί που τον κάνουν πράξη, οι Άγιοί μας. Και χρειάζεται να γνωρίζουμε ενάρετα παραδείγματα ζωής. Πρότυπα αληθινής πίστης. Μέσα από τα όποια γνωρίζουμε το θέλημα του Θεού. Τον πραγματικό πνευματικό αγώνα. Τον λόγο της υπάρξεως μας, τον προορισμό της ζωής μας.

Κατηχητικό! Εσύ με στήριξες στα πρώτα πνευματικά βήματά μου. Εσύ συνεχίζεις μέχρι σήμερα να με κρατάς κοντά Του. Να μου μαθαίνεις τον νόμο Του. Να εμπνέεις τις πράξεις μου. Να ζωογονείς την ψυχή μου. Να τρέφεις τις ελπίδες μου. Να μου δίνεις τα εφόδια για ένα αβέβαιο, ανθρωπίνως, αύριο.

Κατηχητικό! Συ μου έμαθες να ζω! Στης ζωής το πανηγύρι πάντα θα σ’ ευγνωμονώ!

Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Οκτώβριος 2018.

Μετάβαση στο περιεχόμενο