Σαν τη Σκάλα του Μιλάνου

Σαν τη Σκάλα του Μιλάνου

Όνειρο ζωής για ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς ή χορευτές να προετοιμαστούν και να εργαστούν για την οργάνωση μιας πετυχημένης παράστασης. Κι υστέρα, να βρεθούν σε “γνωστές” σκηνές. Να δώσουν παράσταση σε ξακουστά θέατρα του εξωτερικού. Να συναριθμούν στα πρόσωπα που, με μια καλή παρουσία και μοναδικό ταλέντο, πέρασαν από κάποιο σπουδαίο καλλιτεχνικό χώρο. Όπως την “Σκάλα τού Μιλάνου”.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάποια φυσική σκάλα, που σε ανεβάζει ψηλά. Η “Σκάλα του Μιλάνου” είναι ένα από τα πιο διάσημα θέατρα του κόσμου. Έγινε γνωστό, γιατί καταξιωμένοι και σπουδαίοι καλλιτέχνες πέρασαν από την σκηνή του, κυρίως με παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και κλασικής μουσικής. Και συνεχίζει να αποτελεί ένα υψηλό σκαλοπάτι και μια επιβράβευση κάθε αξιόλογης παρουσίασης.

“Ίσως και η δική μας κρυφή επιθυμία είναι να βρεθούμε κάπου ψηλά. Να ανεβούμε μία “σκάλα” επιτυχίας. Είτε στον καλλιτεχνικό χώρο, αν έχουμε κάποια ενασχόληση, είτε ο καθένας μας στο αντικείμενο που σπουδάζει. Αυτό στις ανώτερες σπουδές κατορθώνεται με εντατικό διάβασμα και μεγάλη προσπάθεια. Με ένα μεταπτυχιακό σε ελληνικό Πανεπιστήμιο ή στο εξωτερικό.

Υπάρχει όμως στην ζωή μας και μία άλλη κλίμακα! Η κλίμακα του πνευματικού αγώνα! Είναι πολύ ψηλή. Τόσο που από την Γη μπορεί να μας φτάσει στα ουράνια! Είναι στενή κι αυτό αυξάνει την επικινδυνότητα της πτώσης. Αυτός που έχει όμως ταπείνωση και Αγάπη, θα καταφέρει να την ανέβει! Και το στεφάνι της νίκης για τους κόπους του θα το κερδίσει απ’ τον ίδιο τον Χριστό.

Ο κόπος της ανάβασης της είναι διαρκής. Κυρίως εντείνεται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Τα σκαλοπάτια της είναι η νηστεία, η ταπείνωση, η προσευχή, η μετάνοια, η υπομονή και η Αγάπη. Ενώ, το τέρμα είναι η ένδοξη Ανάσταση Του Κυρίου! Μία σκάλα που, για την επιτυχή ανάβαση της, προϋποθέτει την θέληση και την καλή μας διάθεση, ώστε με τον αγώνα μας να προσελκύσουμε την Χάρη Του Θεού κι έτσι να καταφέρουμε τον ποθητό μας στόχο. Την Βασιλεία τών Ουρανών!

Σημαντικό είναι να διατηρήσουμε σταθερό το βήμα, χωρίς βιασύνη, με αμείωτη θέληση και ακούραστο μόχθο. Ας ανταποδώσουμε στον Χριστό τους ελάχιστους κόπους μας. Να φέρουμε εις πέρας ό,τι είναι μέσα στις δυνατότητές μας. ‘Ένα αντίδωρο στην μεγάλη Αγάπη και ευσπλαχνία Του για μας! Μια προσπάθεια, μικρή μεγάλη, να συναντήσουμε Τον Αναστημένο!

Καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή!

Καλή δύναμη στο μέτωπο του αγώνα

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία Τεύχος: Μάρτιος 2018.

Μετάβαση στο περιεχόμενο