Πάμε για Καφέ

Πάμε για Καφέ

Συχνά μέσα στην εβδομάδα, αρκετοί από μας αφιερώνουμε χρόνο για έναν καφέ. Με την παρέα μας. Με συμφοιτητές. Μετά από την παράδοση. Το εξεταζόμενο μάθημα. Το εργαστήριο. Μετά την εργασία ή την πρακτική. Βρίσκουμε πάντα τον χρόνο, έστω και μέσα σ’ ένα διάλειμμα, να πούμε “πάμε για καφέ;”.

Καί μαζί με τον καφέ ανταλλάσσουμε σκέψεις. Συζητούμε τα νέα μας. Προβάλλουμε τους στόχους και τους προβληματισμούς μας. Τό πρόγραμμά μας για το καλοκαίρι. Για την δουλειά μας και τις διακοπές μας. Κι αν όλα πάνε καλά και υπάρχει στην συνάντηση ειλικρίνεια, σεβασμός, διάκριση, τότε δίνεται νέο ραντεβού για τον επόμενο καφέ!

Με ευχαρίστηση λοιπόν ανανεώνουμε τις συναντήσεις μας για έναν ωραίο καφέ! Μα κυρίως για μια ωραία συζήτηση! Ψάχνοντας μια καλή συμβουλή, μια έξυπνη ιδέα, για την ζωή μας και τα όνειρά μας. Να μάς πουν αν σκεφτόμαστε σωστά. Να δούμε πώς αντιμετώπισαν και οι άλλοι παρόμοιες περιπτώσεις. Λύνουμε τις διαφορές μας και βελτιώνουμε τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας.

Έναν καφέ όμως θα πρέπει να πιούμε και με τον εαυτό μας! Λίγες φορές έως σπάνια βρίσκουμε χρόνο να ακούσουμε την συνείδησή μας! Να λύσουμε τις διαφορές μας με τον χαρακτήρα μας! Προσπαθούμε συνεχώς να γεμίζουμε την μέρα μας! Φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι.
Κι έτσι αποφεύγουμε να παραδεχτούμε τα λάθη μας, ώστε να τα διορθώσουμε. Και από την άλλη, να ανακαλύψουμε τα χαρίσματά μας και να τα αξιοποιήσουμε.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος τόπος και χρόνος! Αρκεί ένα διάλειμμα από το μάθημα ή την εργασία. Το δρομολόγιο του αστικού από το Πανεπιστήμιο στο σπίτι. Η καθυστέρηση σε μια υπηρεσία. Η ώρα ενός γεύματος.

“Ας επιδιώξουμε να διαθέσουμε λίγα λεπτά και στον εαυτό μας! Το κάθε λεπτό θα είναι καθοριστικό για την πνευματική μας διόρθωση και ανάβαση!

Τώρα που έφτασε το καλοκαίρι, ίσως μας δοθούν περισσότερες ευκαιρίες. Να συλλογιστούμε που υστερούμε! Να αποφασίσουμε να αλλάξουμε και να καλλιεργηθούμε! Λοιπόν, πάμε για καφέ;

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Ιούνιος 2018.

Μετάβαση στο περιεχόμενο