Ο Άγνωστος Κλέφτης

Ο Άγνωστος Κλέφτης

Τρόμαξα! Τα έχασα! Δεν με κρατούσαν τα πόδια μου! Ξαφνικά συνειδητοποίησα πώς δεν κρατώ στα χέρια μου το κινητό τηλέφωνο!

Επέστρεψα τρέχοντος στο κατάστημα. Μα το κινητό άφαντο. Κανένας δεν το είδε. Κανένας δεν πρόσεξε κάποια κίνηση παράξενη. ‘Άγνωστος ό κλέφτης! καλό!

Ούτε κατάλαβα πώς έγινε. Το ξέχασα κάπου; Μου το πήραν μέσα από τα χέρια; Αφηρημένη, πρέπει να το ακούμπησα κάπου για να βγάλω το πορτοφόλι μου. Και να έγινε, έπρεπε να συμφιλιωθώ με την σκέψη πως το κινητό μου έκανε φτερά! Δόξα το Θεό, όμως, ενέργησα κάπως ψύχραιμα και έβγαλα νέα κάρτα!

Ύπουλος και πονηρός ό κάθε κλέφτης! Καιροφυλακτεί περιμένοντας την κατάλληλη ώρα. Όταν δεν θα βλέπουμε. Όταν θα είμαστε ξένοιαστοι. Έκεϊ πού δεν το περιμένουμε, ενεργεί και τα κάνει όλα άνω-κάτω! Μας φέρνει σε κατάσταση που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί! Στο σπίτι, στην εργασία, στην φιλικές μας σχέσεις, στον ίδιο μας τον εαυτό!

Ένας τέτοιος “έξυπνος” κλέφτης είναι και ό πονηρός. Αν και δεν είναι τόσο άγνωστος για μας τούς ανθρώπους. Το πρώτο κακό πού κατορθώνει είναι να μας κάνει να μην του δίνουμε καμία σημασία. Να αδιαφορούμε για την ύπαρξή του. Να ενεργούμε χωρίς να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μάς παρασύρει στο κακό. Κρύβεται πίσω από κάτι φαινομενικά καλό.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι καταφέρνει να πιστεύουμε πώς ενεργούμε μόνοι μας! Χωρίς την δική του επιρροή! Ακόμα, κάποιες φορές να νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι γιατί είναι θέλημα Θεού! Και έτσι μας παραπλανά! Μας ταλαιπωρεί! Και καταφέρνει να μας κλέψει την ειρήνη, την χαρά, την γαλήνη, την αγάπη, την πίστη και κυρίως την χάρη του Θεού!

Γι’ αυτό ιδιαίτερα εμείς οι νέοι πρέπει είμαστε πολύ προσεκτικοί! Να μην αφήνουμε κανένα κλέπτη να μας κλέβει την χαρά μας και τα όνειρα μας! Με την βοήθεια πάντα του Θεού και της Παναγία μας!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Αύγουστος 2018.

Μετάβαση στο περιεχόμενο