Μόνο Κοντά στην Εκκλησία

Μόνο Κοντά στην Εκκλησία

Έφτασε πάλι ο Σεπτέμβριος και μαζί του οι διακοπές τελείωσαν. Επιστρέφουμε στην εργασία μας, τα σχολεία ανοίγουν κι ο καθένας στέκεται μπροστά στα καθήκοντά του και καλείται να βάλει στην σειρά τι έχει προτεραιότητα και τι έρχεται μετά.

Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μας συνεχίζονται. Και συγχρόνως νέοι οραματισμοί, νέα όνειρα και σχέδια γεννιούνται η τα παλιά αναπλάθονται. Και καταβάλλουμε εκ νέου προσπάθειες, προκειμένου να πετύχουμε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα.

  • Στην εργασία μας μεγαλύτερες απολαβές, για να έχει η οικογένεια μια άνετη ζωή.
  • Στο σχολείο τα παιδιά προσπαθούν για καλύτερες επιδόσεις.
  • Οι φοιτητές για την κατάκτηση του πτυχίου και της γνώσης.
  • Κι ο καθένας μας αγωνίζεται να φτάσει στον στόχο που έχει βάλει στην ζωή του.

Κι ας μην ξεχνάμε, αγαπητοί γονείς, ότι ο κάθε στόχος είναι κι ένας προορισμός. Προορισμός γήινος, για να έχει νόημα η ζωή μας και να αξιοποιούμε σωστά τον χρόνο που μας έδωσε ο Θεός. Όμως, έχουμε κι έναν άλλο προορισμό, έναν άλλο στόχο, που θα μας φέρει πιο κοντά στον Θεό και θα μας οδηγεί όλο και πιο ψηλά στα ουράνια, εκεί που πετούν οι αετοί!

Άς μην αδιαφορούμε γι’ αυτόν τον αγώνα και την ευθύνη μας, για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και κυρίως τα παιδιά μας να ζούμε εδώ στην γή σαν ουράνιοι άνθρωποι. Σ’ αυτήν την προσπάθεια θα μας βοηθήσει ο Πνευματικός μας και γενικότερα η Εκκλησία, με τις πνευματικές ευκαιρίες που μας χαρίζει.

Για τα παιδιά οργανώνονται κατηχητικά σχολεία για όλες τις ηλικίες.

Για τους νέους, συνάξεις, όπου συζητούνται θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι συναντήσεις για τους γονείς, και ιδιαίτερα για τους νέους γονείς, που χρειαζόμαστε βοήθεια και στήριγμα στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης.

Για να μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας ότι χρειάζεται το καθένα, είναι ανάγκη εμείς πρώτα να αποκτήσουμε πνευματικά αποθέματα. Και που αλλού θα τα βρούμε, παρά μόνο στην Εκκλησία,

Και στους ιερείς μας, στους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί στο έργο της ιεραποστολής, στον πνευματικό μας πατέρα;

Δεν είναι υποτιμητικό, καλοί μας γονείς, να ζητήσουμε βοήθεια και συμπαράσταση! Αν για τα εργασιακά μας θέματα, θα πηγαίναμε ευχαρίστως να παρακολουθήσουμε σεμινάρια επιμορφωτικά· αν, για κάποιο θέμα που μας ενδιαφέρει, θα παρακολουθούσαμε ευχαρίστως μια ομιλία, μια ημερίδα γιατί όχι, όταν πρόκειται για την άρτια εκπαίδευσή μας στον πνευματικό αγώνα; Γιατί τότε να έχουμε δισταγμούς; Κι είναι αποδεδειγμένο ότι τέτοιες συναντήσεις έχουν «σώσει» γονείς και οικογένειες.

Αγαπητοί γονείς, ούτε αναχρονιστική, ούτε «άλλης εποχής», ούτε «παλαιών αρχών» συνήθεια μπορεί να θεωρηθεί η συμμετοχή μας στις πνευματικές ευκαιρίες που προσφέρει η Εκκλησία μας. Αντίθετα, δείχνει ανθρώπους που στοχεύουν στην βελτίωση, την πρόοδο, την καλύτερη ζωή, την αρετή, τον ουρανό.

Καλή συνάντηση, λοιπόν!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Σεπτέμβριος 2019.

Μετάβαση στο περιεχόμενο