Μια Ξεχωριστή Συνάντηση!

Μια Ξεχωριστή Συνάντηση!

Πολύ συχνά, σχεδόν κάθε μέρα, δίνουμε ένα ραντεβού, μια συνάντηση. Είτε είναι σημαντική είτε ασήμαντη, εμείς προσπαθούμε να είμαστε πάντα συνεπείς στην ώρα μας. Κανονίζουμε συναντήσεις τις πρωινές ή τις βραδινές ώρες, ανάλογα με το πρόγραμμά μας και τις υποχρεώσεις του άλλου.

Δίνουμε συνάντηση με καθηγητές, συμφοιτητές, φίλους, γνωστούς.

Επιδιώκουμε συναντήσεις με ξεχωριστά πρόσωπα. Και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Με την ενδυμασία πού αρμόζει στην περίσταση. Με την απαραίτητη προεργασία, που κάποιες φορές μπορεί να διαρκέσει και βδομάδες!

Συναντάμε κάποιον στο πανεπιστήμιο, στο σπίτι, στο πάρκο, στην παραλία, σε καφετέρια και άλλου. Για λόγους που έχουν να κάνουν με το μέλλον μας, όπως είναι το μεταπτυχιακό ή εργασία, αλλά και απλά για έναν καφέ ή έναν ξεκούραστο περίπατο.

Όμως, αν κοιτάξουμε καλά στην ατζέντα της ψυχής μας, τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έχουμε αφήσει μια συνάντηση σε εκκρεμότητα! Τις περισσότερες φορές την αναβάλλουμε! Το πρόσωπο που μας καλεί, το αποφεύγουμε! Βρίσκουμε δικαιολογίες για να αρνηθούμε το κάλεσμά Του! Κι αυτή είναι η συνάντησή μας με τον νεογέννητο Χριστό!

► Μας καλεί ο Χριστός!

Στο σπίτι Του! Κι ενώ γνωρίζουμε τον τόπο, που είναι η εκκλησία, δεν οδηγούμε τα βήματά μας εκεί! Ενώ ξέρουμε τις ώρες που μας περιμένει, εμείς τις αφιερώνουμε σε ανούσιες ασχολίες!

► Μας καλεί ο Χριστός!

Ας μην περιφρονήσουμε προσβλητικά την πρόσκληση. Ας μην αναβάλουμε, και φέτος τα Χριστούγεννα, αυτήν την ξεχωριστή συνάντηση. Θα νιώσουμε την αληθινή χαρά, που μάταια ψάχνουμε μέσα στα φανταχτερά μαγαζιά, τα πολύωρα ξενύχτια, το ασύδοτο φαγοπότι, την ξέφρενη διασκέδαση.

Πώς όμως θα εμφανιστούμε; Με τι ρούχα; Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ένδυμά μας πρέπει να είναι κατάλευκο! Το δικό μας έχει λερωθεί! Συνεπώς, είναι ανάγκη να κλείσουμε πρώτα μια άλλη συνάντηση. Μια συνάντηση με τον Πνευματικό! Για να λευκάνουμε το ένδυμά μας και να παρουσιαστούμε στην υψηλή συνάντηση με την συνείδησή μας ήσυχη και την καρδιά μας αναπαυμένη.

► Μας καλεί ο Χριστός!

Και να είμαστε σίγουροι πώς θα νιώσουμε την απέραντη από αγάπη αγκαλιά Του! θα δούμε την γλυκύτητα του προσώπου Του!

Θα Τον γνωρίσουμε και θα καταλάβουμε πώς δεν είναι έτσι όπως Τον φαντάζονται οι πολλοί. Ας προετοιμαστούμε κατάλληλα. Αξίζει τον κόπο! Θα είναι η συνάντηση που θα στιγματίσει το μέλλον μας. Ολόκληρη την ζωή μας!

Αργότερα, θα επιδιώκουμε μόνοι μας την διαρκή επικοινωνία μαζί Του!

Καλά Χριστούγεννα! Καλή συνάντηση!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Δεκέμβριος 2017.

Μετάβαση στο περιεχόμενο