Με τη Ταχύτητα του Φωτός!

Με τη Ταχύτητα του Φωτός!

Το φως του ήλιου φτάνει στην γη μας μόνο σε 8 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα! Και ο άνθρωπος κάθε μέρα πασχίζει να φτάσει την ταχύτητά του! Τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα υπερνικούν κάθε προηγούμενο όριο! Το τρένο με την αστρονομική ταχύτητα! Το αυτοκίνητο που “πετά”! Το αεροσκάφος που “σχίζει” τους αιθέρες! Το γρηγορότερο ταχύπλοο στον κόσμο!

Νέες ταχύτητες ρεκόρ καταγράφονται κάθε χρόνο από οδηγούς και αθλητές! Για τον γρηγορότερο σκιέρ ή ποδηλάτη! Για τον οδηγό μηχανών με τις πιο ριψοκίνδυνες απόπειρες! Για τους πιο εφευρετικούς μηχανικούς και πιλότους, με ακόρεστη δίψα για ταχύτητα!

Δυστυχώς, όμως, αυτή η επίγεια ταχύτητα δεν ασφαλίζει την ανθρώπινη ζωή! Όταν η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη, τότε η ταχύτητα γίνεται θανάσιμη! Αυτή είναι που γοητεύει ιδιαίτερα εμάς τους νέους! Μας ωθεί να ρισκάρουμε! Να παίζουμε με τον… κίνδυνο! Συχνά, όμως, αποβαίνει μοιραίο! Γι’ αυτό, αυτά τα παραδείγματα ας είναι προς αποφυγή!

Μακάρι με την ίδια λαχτάρα να ποθούσα ταχύτητες για ζωή! Ειδικά, για πνευματική ζωή! Συνήθως, βιαζόμαστε για την διεκπεραίωση των υλικών μας αναγκών η δραστηριοτήτων και επιβραδύνουμε σε ότι πρόκειται να ωφελήσει την ψυχή μας! Θέτουμε ως προτεραιότητα τα προσωρινά! Όμως, μόνο η εγρήγορση στα πνευματικά είναι σωτήρια! Θωρακίζει την ζωή μας! Ασφαλίζει σώμα και ψυχή! Εκμηδενίζει την απόσταση μας από τα ουράνια και τα αιώνια!

Γι αυτό, με την ταχύτητα του φωτός, ας τρέξουμε στον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό! Όπως ο Πέτρος και ο Ιωάννης που έφτασαν «ταχέως» στο μνημείο!

►Ας επισπεύσουμε κι εμείς την συνάντησή μας με τον Αναστημένο Χριστό!

►Ας σπάσουμε το ρεκόρ του εαυτού μας! Υπερνικώντας τους φόβους τα εμπόδια και τους πειρασμούς, πού βραδύνουν την πορεία μας αυτή!

►Ας «Ανάψουμε» τα κοντέρ με την θεία Του αγάπη! Και είναι σίγουρο πώς θα καταφέρουμε να δούμε και να ζήσουμε το Φως της Ζωής!

Χριστός Ανέστη!

Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Μαΐος 2017.

Μετάβαση στο περιεχόμενο