Μέσα στην Ομίχλη

Μέσα στην Ομίχλη

Ταξίδευα με το αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο, όταν ξαφνικά, μετά από ένα τούνελ,ο καιρός άλλαξε! Βρέθηκα μπροστά σε ένα μεγάλο σύννεφο. Σίγουρα δεν ήταν όνειρο. Ήταν η αρχή της ομίχλης. Δεν ξέρω αν έχετε ταξιδέψει ποτέ με ομίχλη, αλλά εμένα μου χάλασε την διάθεση και μόνο η θέα της. Σε λίγο θα εξαφανίζονταν η καθαρή ατμόσφαιρα και ο λαμπρός ήλιος που με συνόδευε.

Δύσκολη η πορεία μέσα σε ομίχλη! Άναψα τα φώτα για να με βλέπουν οι άλλοι οδηγοί. Αναγκάστηκα να ελαττώσω ταχύτητα.

Μειώθηκε η ορατότητα, ώστε με τα βίας έβλεπα τα προπορευόμενα οχήματα στα 200 μέτρα. Η προσοχή έγινε εντονότερη. Όλες οι αισθήσεις μου ήταν σε επιφυλακή, μήπως συναντήσω κάποιο πρόβλημα. Και συνεχώς ευχόμουν να εξαφανιστεί σύντομα αυτό το μεγάλο σύννεφο! Εκεί που δεν το περιμένουμε ένα σύννεφο και στη ζωή μας!

Κάποιο πρόβλημα! κάποια πρόκληση! Ένας πειρασμός! Αν τον δούμε εγκαίρως μπορούμε να τον αποφύγουμε! Να αλλάξουμε τον δρόμο της πορεία μας! Έστω κι αν φαίνεται ότι είναι αργά! Έστω και την τελευταία στιγμή!

Αν πάλι δεν φαίνεται από μακριά ή ο πειρασμός κρύβεται, χρειάζεται τεταμένη προσοχή! Κάποιες φορές έρχεται με καλό σκοπό! Αν δεν μπορούμε να τον αντιληφθούμε εύκολα, ας ζητήσουμε βοήθεια από κάποιον που είναι ποιο έμπειρος στη ζωή. Ίσως να έχει περάσει παρόμοια δοκιμασία και ξέρει να μας συμβουλέψει. Το κυριότερο, ας συμβουλευτούμε τον ποιο συνετό και προσεκτικό οδηγό, τον πνευματικό μας. Για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης!

Κι όταν η ομίχλη της πνευματικής μας πορείας δεν υποχωρεί, τότε ας κάνουμε λίγη περισσότερη υπομονή! Ας μην απογοητευόμαστε! Η χαμηλή αλλά σταθερή ταχύτητα είναι καλύτερη από την γρήγορη μα επικίνδυνη. Και φυσικά, ας μην παραλείψουμε να ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού. Να προσευχηθούμε να περάσει από μας το πρόβλημα, αλλά και από αυτούς που διασχίζουν τον ίδιο δύσκολο δρόμο.

Ανεβαίνοντας με το αυτοκίνητο ένα λόφο στην διαδρομή μου, άφησα πίσω το πυκνό εκείνο σύννεφο! Το έβλεπα από ψηλά και χαιρόμουν που πλέον το προσπέρασα! Δόξασα το Θεό που ξαναείδα τον ολόλαμπρο ήλιο και τον πεντακάθαρο ουρανό! Μια προσευχή τότε ψέλλισαν τα χείλη μου: Φύλαξε, Κύριε, νιάτα από ομίχλες, σύννεφα, κακοκαιρίες! Ας είναι ακίνδυνη η φετινή μας πορεία! Χάρισε μας ένα χρόνο πλημμυρισμένο με τις ευλογίες σου!

Καλή χρονιά!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία,Τεύχος: Ιάνουαριος 2018.

Μετάβαση στο περιεχόμενο