Καλό Χειμώνα!

Καλό Χειμώνα!

«Αλήθεια; Αυτό ήταν; Πάει το καλοκαίρι; Και δηλαδή πρέπει τώρα να περιμένουμε άλλον έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναβρεθούμε καθισμένοι στην ζεστή άμμο της παραλίας, πλάι στο κύματα, όχι, αυτό είναι άδικο! Γατί να περνά ο χρόνος τόσο γρήγορα, όταν δεν θέλεις; Φτου κι απ’ την αρχή τώρα! Άντε πάλι πίσω στα ίδια. Σχολείο, διάβασμα, δουλειά, τρέξιμο. Πόσο στενόχωρος μήνας αυτός ό Σεπτέμβριος, βρε παιδί μου! Χάθηκε να αργούσε λίγο ακόμα;».

Εάν εσύ, που διαβάζεις το άρθρο αυτή την στιγμή, έχεις ταυτιστεί απόλυτα με τον αρθρογράφο και αναπολείς ήδη τις ξέγνοιαστες στιγμές των διακοπών σου σε κάποιο ειδυλλιακό νησάκι του Αιγαίου και ταυτόχρονα προσπαθείς να απαλλαγείς από το ψυχοπλάκωμα που σου προκαλεί η λέξη «Φθινόπωρο», συνέχισε σε παρακαλώ την ανάγνωση!

Έλα να γνωρίσουμε μαζί, μέσα σε λίγες μόνο γραμμές, μία πλευρά του Σεπτεμβρίου, που ίσως μέχρι σήμερα δεν είχες προσέξει!
  • Είναι ο μήνας που….το κρύο δεν σε παγώνει και η ζέστη δεν σε λιώνει. Ο καιρός δηλαδή αυτές τις μέρες είναι ιδανικός για απολαυστικές βόλτες, ποδηλατοδρομίες, παιχνίδια στις αυλές και τους κήπους, καφέ στο μπαλκόνι, διάβασμα με ανοιχτή μπαλκονόπορτα κ.λπ.
  • Είναι ο μήνας που… ξεκινάς να κάνεις καινούργια πράγματα, να βάζεις νέους στόχους, να προγραμματίζεις εκ νέου την καθημερινότητα σου. Με άλλα λόγια, αλλάζεις σελίδα στην ζωή σου και πλέον έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο να τον γεμίσεις με πολλές, καινούργιες, συναρπαστικές εμπειρίες! Πόσο όμορφο και δημιουργικό είναι κάτι τέτοιο!
  • Είναι ο μήνας που… όλοι σου οι φίλοι και οι γνωστοί επιστρέφουν με την σειρά τους πίσω στις βάσεις τους και γι’ αυτό είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να επικοινωνήσεις με αυτούς που έχεις να τα πεις καιρό και να κανονίσετε κάποια συνάντηση. Σίγουρα θα έχετε πολλά να συζητήσετε μεταξύ σας.
  • Τέλος, είναι ο μήνας που… όλοι μας αξίζει να απολαύσουμε, μιας που κανένας άλλος μέσα στον χρόνο δεν θα ναι ακριβώς ίδιος! Κρατήστε λοιπόν τις όμορφες στιγμές του καλοκαιριού και κάντε τες να αξίζουν, ξεκινώντας δημιουργικά την νέα σας χρονιά!!!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Σεπτέμβριος 2019.

Μετάβαση στο περιεχόμενο