Κάτω οι Μάσκες!

Κάτω οι μάσκες

Eυκαίρια μεγάλη οι αποκριές! Για ταξίδι στις πόλεις με τα κορυφαία καρναβάλια! Τις πετυχημένες εκδηλώσεις! Τα εντυπωσιακά άρματα! Τις ξεχωριστές στολές! Ευκαιρία για μασκάρεμα. Για ξεφάντωμα. Για τρελό κέφι. Για πιοτό χωρίς όρια. Για διασκέδαση, χορό, γέλιο και τόσα άλλα.

Πολλοί νέοι προγραμματίζουν με λαχτάρα εξόδους αποκριών. Χωρίς να σκέφτονται το πραγματικό νόημα αυτής της περιόδου. Μπερδεύοντας τα παραδοσιακά δρώμενα με τα αποκριάτικα ξεφαντώματα. Την εγκράτεια των ημερών με το αλόγιστο φαγοπότι. Την περικοπή των παθών με τα μεταμφιεσμένα πειράγματα. Την χριστιανική προετοιμασία για την Μεγάλη Σαρακοστή με τα γλέντια του «θεού» Διόνυσου.

Μάσκες και μακιγιάζ υποκρύπτουν πρόσωπα. Στολές και μεταμφιέσεις αλλάζουν την εμφάνιση. Και είναι ικανά να κρύψουν κάθε τι που είναι αντίθετο με την αξιοπρέπεια, την σεμνότητα και τον σεβασμό.

Ιδιαίτερα για αυτούς που προτιμούν να κινούνται κάτω από τις μάσκες. «Τσιγγάνικος γάμος», άντρες ντύνονται γυναίκες, «πειράγματα», «αστεία» κι όλα χωρίς έλεγχο, χωρίς ταυτότητα!.

Η μάσκα και τα προσωπεία δεν μας ταιριάζουν. Οι νέοι έχουμε δύναμη. Και ψυχική και σωματική. Θα ήταν περισσότερο ωφέλιμο να την αξιοποιήσουμε στην συνεπή εργατικότητα. Την έντιμη συνεργασία και την ειλικρινή σχέση με τούς γύρω μας. Την γνησιότητα των αισθημάτων μας απέναντι στον Θεό. Η υποκρισία στην σχέση μας με τον Θεό δεν χωράει. Η ζωή μας θα αλλάξει αν γίνουμε γνήσιοι Εκείνου.

Μπορούμε να αναστηθούμε και να πολεμήσουμε κάθε τι που φέρνει την πτώση! Με αίσθημα ευθύνης. Σοβαρότητας. Αρκεί να έχουμε την θέληση και την διάθεση για πνευματικό αγώνα. Ευθείς, ειλικρινείς στον Θεό και τον αδελφό! Γνήσιοι ακόλουθοι Εκείνου λοιπόν, για να βρούμε την αληθινή χαρά που ψάχνουμε. Την ψυχική μας ηρεμία, την όποια τελικά το ψέμα δεν μπόρεσε να μας προσφέρει.

Τότε θα μας φωτίσει ο Θεός, θα νιώσουμε την πληρότητα, θα αποστραφούμε την υποκρισία, που τόσο υποβιβάζει την προσωπικότητά μας!

Σωτήρια Σαρακοστή σε όλους μας!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Μάρτιος 2019.

Μετάβαση στο περιεχόμενο