Θέλω να Γίνω Διάσημος

Θέλω να Γίνω Διάσημος

Kαθημερινά…πρωτοσέλιδα περιοδικών, αφίσες, συνεντεύξεις, τηλεοπτικές σειρές, οίκοι μόδας, προβάλλουν στιγμές από την ζωή διάσημων προσώπων! Μια ζωή ελκυστική! Μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας! Μέσα στην σκηνοθετημένη «χαρά» για το «κλικ» της φωτογραφικής μηχανής ή το «rec» λίγων λεπτών της κάμερας!

Μια μέρα… προσπαθούσα να βρω τα πρότυπά μου! Αυτά που ταίριαζαν στον χαρακτήρα μου! Μόλις τα εντόπισα… ντυνόμουν, όπως το αγαπημένο μου μοντέλο! Χτενιζόμουν όπως ο τραγουδιστής που θαύμαζα! Συμπεριφερόμουν, όπως ο λατρευτός μου ηθοποιός! Πάσχιζα να τους μοιάσω σε όλα! Τοιχοκολλούσα τα αυτόγραφα τους! Ήθελα να γίνω κι εγώ ένας μικρός διάσημος στην παρέα μου!

Την επόμενη βδομάδα όμως… Τα περιοδικά κι οι αφίσες άλλαξαν… 

Τα φώτα της συναυλίας έσβησαν! Η αυλαία έκλεισε! Το συμβόλαιο έληξε! Και… πάλι απ’ την αρχή!Ποιος αναγνωρισμένος «αστέρας» θα οδηγεί τώρα τα βήματά μου; Που θα βρω λίγη χαρά; Τον αυθεντικό μου χαρακτήρα; Θέλω να γίνω διάσημος!

Λίγους μήνες μετά την κουραστική αναζήτηση, μου αποκαλύφθηκαν κάποιοι, που η δόξα τους δεν έφθινε ποτέ! Συνεχίζουν να «λάμπουν» μέχρι και σήμερα! Ανθρώπους, που κέρδισαν πολλά νόμπελ, όχι απάνθρωπους, άλλα απ’ τον ίδιο τον Θεό! Όχι για τα εξωτερικά τους προσόντα, άλλα για την αρετή τους!

Οι Άγιοι! Δεν τράβηξαν τα βλέμματα με φανταχτερά ενδύματα, άλλα με την απλότητά τους! Οι Άγιοι δεν εντυπωσίασαν με περίτεχνα χτενίσματα, άλλα με την ομολογία της πίστης! Οι Άγιοι δεν υποδύθηκαν ρόλους! Υπέμειναν αληθινά τους χλευασμούς και τις ύβρεις! Οι Άγιοι δεν υποχώρησαν στις υποσχόμενες τιμές και δόξες των ανθρώπων! Προτίμησαν τον ουράνιο στέφανο! Οι Άγιοι δεν θέλησαν να γραφτεί το όνομά τους σε φθαρτά έντυπα, άλλα στο βιβλίο της αιωνιότητας! Οι Άγιοι ανέβηκαν μόνο σε πίστες μαρτυρίων! Οι Άγιοι πήγαν κόντρα στο ρεύμα της εποχής τους και κέρδισαν την υπερένδοξη ζωή!

Αν σήμερα αναζητούσα ένα αυτόγραφο τους, σίγουρα θα έγραφε πάνω: «Με την 

Χάρη του Θεού»! Με την δύναμη του μόνου γνωστού εις τους αιώνας! Του Κυρίου μας! Του Χριστού, του οποίου η Γέννηση σημάδεψε την ανθρώπινη Ιστορία! Του αστέρα,που ανέτειλε και φωτίζει την οικουμένη! Ας φεγγοβολεί και στην δική μου καρδιά! Για να είμαι χαρούμενος, ήρεμος με τον εαυτό μου και να διαφέρω απ’ όλους! 

Λοιπόν, εαυτέ μου, θέλεις να γίνεις πραγματικά διάσημος;  Γίνε Άγιος! 

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Δεκέμβριος 2015.

Μετάβαση στο περιεχόμενο