Γάμος από Τώρα;

Γάμος από Τώρα;

Έρχεται λοιπόν, κάπου στα 18 σου, εκείνη η ώρα που τελειώνεις το σχολείο, κλείνεις μεγάλο κεφάλαιο της ζωής σου και ανοίγεις ένα άλλο, ακόμα μεγαλύτερο. Σιγά-σιγά ξεκινάς να σχεδιάζεις το μέλλον σου, την ενήλικη ζωή σου, που σίγουρα πολλές φορές μέχρι τώρα έχεις ονειρευτεί.

Μια ζωή, που μοιάζει πιο ελεύθερη από την προηγούμενη, μιας που πλέον τις αποφάσεις για τον εαυτό σου τις παίρνεις εσύ και όχι οι γονείς σου. Η πρώτη που θα σε απασχολήσει αρκετά Είναι να διαλέξεις ποιες σπουδές θα επακολουθήσεις, που συνήθως συνδέονται άμεσα και με το επάγγελμα που θα ήθελες κάποια στιγμή να ασκήσεις. Αφού καταλήξεις σε αυτό το κομμάτι, μετά, δεν έχεις κάποια άλλη δύσκολη και βαρυσήμαντη απόφαση να σε απασχολεί για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Άλλωστε, τι σπουδαίο μπορεί να σε ενδιαφέρει την δεδομένη χρονική περίοδο; Η διασκέδαση, τα χόμπι σου, οι παρέες, τα ταξίδια, η άνεση και η ανεμελιά.

Τί γίνεται όμως, όταν στον δρόμο σου συναντήσεις την αγάπη;

Ε σιγά, θα μου πεις! Πρόβλημα είναι αυτό; Ο πρώτος ή ο τελευταίος θα είμαι, που μέσα σε όλα τα άλλα θα έχω και μία σχέση; Μια χαρά. Ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει κάτι πιο σύνηθες από αυτό στις μέρες μας. Νέα παιδιά, που μια ζευγαρώνουν με τον ένα, μια με τον άλλο…

Ποιος είναι άραγε ο σκοπός αυτών των σχέσεων; Δεν είναι ό γάμος;

Ο ΓΑΜΟΣ;;; θα μου απαντήσεις! Από τώρα;;; Όχι δα! Έχω καιρό μπροστά μου ακόμα, για γάμους και οικογένειες. Σιγά μην πλέω από τώρα με αυτά! Σιγά μην χάσω από τώρα την Ελευθερία μου.

Μα, στάσου ένα λεπτό! Εγώ νόμιζα πως όταν αγαπάς κάποιον, κάνεις τα πάντα για να το κρατάς δίπλα σου. Και μάλιστα το μεγαλύτερο σου όνειρο είναι να ζήσεις μαζί του μια ολόκληρη ζωή. Δίπλα του δεν αισθάνεσαι φυλακισμένος αλλά ευτυχισμένος .Ο γάμος μαζί του δεν σε τρομάζει, αντιθέτως σε κάνει να οραματίζεσαι μια κοινή πορεία με τον αγαπημένο σου, κάτι πού σε γεμίζει με αισθήματα χαράς και αγαλλίασης. Και ναι, το νεαρό της ηλικίας δεν σε τρομάζει! ίσα-ίσα σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις πολύ περισσότερες κοινές εμπειρίες με το άλλο σου μισό!

Για ξανασκέψου το λοιπόν: Μήπως τελικά ο τρόπος που βλέπεις τον γάμο δεν έχει να κάνει με αυτό που είναι πραγματικά, αλλά με το πως θέλουν κάποιοι να τον παρουσιάζουν; Κι αν ναι; Μήπως εξαρτάται από σένα η άξια που θα δώσεις στην δική σου σχέση, στον δικό σου αγαπημένο άνθρωπο;

Μήπως λοιπόν το κοινό ταξίδι δεν χρειάζεται να σε φοβίζει; Μήπως απλώς…πρέπει να σε ενθουσιάζει;;;

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Ιούλιος 2020.

Μετάβαση στο περιεχόμενο