Αριστούχοι

Αριστούχοι

«Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο», λέει ο φιλόσοφος λαός μας! Κι όμως, οι σημερινοί «σοφοί» της Πατρίδος μας πασχίζουν με κάθε τρόπο να επαληθεύσουν την παροιμία! Μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας βασικών μαθημάτων! Αλλοιώνεται το περιεχόμενο των γνώσεων! Τα εξεταζόμενα μαθήματα λιγοστεύουν! Και οι μαθητές προβιβάζονται σε επόμενες τάξεις με ελλιπή κατάρτιση!

Το ενδιαφέρον της Πολιτείας για την «ανακούφιση» των μαθητών έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα! Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Οι συνεπείς μαθητές, που προσπαθούν για το καλύτερο! Έχουν υψηλές απαιτήσεις και με την προσωπική τους προσπάθεια τα καταφέρνουν! Κάθε χρόνο, στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, των προστατών της Παιδείας και της γνώσης, απονέμονται βραβεία αριστείας σε μαθητές και φοιτητές.

Η εξυπνάδα και η μόρφωση είναι χαρίσματα που δίνει ο Θεός. Και φερόμαστε ασύνετα αν δεν τα καλλιεργούμε! Ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος ήταν αριστούχοι για την εποχή τους! Η «πανεπιστημιακή» τους μόρφωση, η σοφή συμβολή τους στην ανάπτυξη της Παιδείας και η χριστιανική τους ζωή τους ανέδειξαν προστάτες των γραμμάτων! Ας παραδειγματιζόμαστε απ’ τα μεγάλα τους έργα!

Είναι ωραίο να βάζεις υψηλούς στόχους! Μα πιο σπουδαίο να τούς πραγματοποιείς! 
Ευκαιρία, με την νέα χρονιά, να ανακαλύψουμε τα δικά μας χαρίσματα!

Να τα αξιοποιήσουμε και να  γίνουμε…αριστούχοι!

Αριστούχοι…

Στην παιδεία! Με τον σεβασμό! Την τιμιότητα! Την ειλικρίνεια! Την αξιοπρέπεια!

Στην γνώση! Με την προσωπική μας εργασία! Με την συνεχή αναζήτηση και έρευνα!

Στην πίστη! Με τον πνευματικό αγώνα! Την μελέτη των Γραφών! Την μυστηριακή ζωή!

Στην ζωή! Μέτων υπομονή και την επιμονή! Μέχρι τέλους!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Ιανουάριος 2017.

Μετάβαση στο περιεχόμενο