Απόφαση Ζωής

Απόφαση Ζωής

Μία εγκυμοσύνη δεν είναι πάντα μία εύκολη και χαρμόσυνη ανακάλυψη. Αν έχεις περάσει κι εσύ δύσκολα, τότε καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Είμαι μικρή ακόμα και δεν θέλω να καταστρέψω όλη μου την ζωή για ένα λάθος.

Σίγουρα όταν συνειδητοποιείς ότι πρόκειται να γίνεις μαμά, ενώ δεν είχες σχεδιάσει κάτι τέτοιο, η πρώτη σου αντίδραση είναι ο φόβος. Σε καταλαβαίνω, είναι πολύ λογικό. Πράγματι, θα επέλθουν κάποιες αλλαγές στην ζωή σου. Όμως, γιατί πιστεύεις ότι αυτές θα είναι δυσάρεστες; Ένα μωρό μόνο πιο όμορφη μπορεί να κάνει την ζωή μιας μητέρας. Ακόμα κι αν οι άλλοι γύρω σου φωνάζουν πως δεν θα τα καταφέρεις, εσύ να ακούς μόνο την φωνή της καρδιάς σου. Κάνε τον σταυρό σου και προχώρα! ‘Άσε τον φόβο πίσω σου! Κι όταν έρθει η ώρα να πάρεις αγκαλιά το μωρό σου για πρώτη φορά, θα συνειδητοποιήσεις πως ο κόσμος σου ποτέ δεν ήταν πιο όμορφος.

Είμαι ανήλικη! Πώς θα το πω στους γονείς μου; Θα γίνει χαμός.

Γλυκιά μου, αν και είναι νωρίς ακόμα για σένα να γίνεις μανούλα, είμαι σίγουρη ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Κάποιος λόγος θα υπάρχει που το μωράκι αυτό γεννήθηκε μέσα σου. Μπορεί τώρα να μην ξέρεις το γιατί. Θα το μάθεις ίσως στην πορεία. Όσο για τους γονείς σου, μην φοβάσαι! Ίσως θα θυμώσουν στην αρχή. Να ξέρεις όμως ότι δεν το κάνουν γιατί δεν σε αγαπούν, άλλα γιατί φοβούνται μήπως δεν τα καταφέρεις. Δώσε τους λίγο χρόνο και θα δεις! Θα μπορέσουν να σκεφτούν πιο ήρεμα και στο τέλος θα στηρίξουν την απόφαση σου. Να σου πω και κάτι άλλο; Πολλά κορίτσια βρέθηκαν στην ίδια θέση με σένα, πριν από σένα. Ξέρεις τι λένε τώρα; «Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς το μωρό μου».

Θέλω να χωρίσω γιατί  ο φίλος μου δεν με αγαπά αληθινά. Τι να το κάνω το παιδί του; Πως θα ξαναφτιάξω την ζωή μου;

Μιλάς σοβαρά; Αξίζει να μην αγκαλιάσεις ποτέ το παιδί σου, για το χατίρι κάποιου που δεν ξέρει να αγαπά αληθινά; Κάνε τον σταυρό σου και προχώρα. Αν αυτό που επιζητάς είναι πράγματι π αληθινή αγάπη, μόλις την βρήκες. Το μωράκι, πού μεγαλώνει μέσα σου, έρχεται για να σε αγαπήσει άνευ όρων για μία ολόκληρη ζωή. Και μην ανησυχείς για το αν θα βρεθεί κάποιος να σας αγαπήσει και τους δύο. Ξέρει ό Θεός! Όσο κι αν μας φαίνεται απίστευτο καμιά φορά, υπάρχουν άνθρωποι αγάπης εκεί έξω, που δεν τους φαίνεται καθόλου δύσκολο και παράλογο να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε ένα μωρό.

Σε κάθε περίπτωση, θυμήσου: Το λάθος των προγαμιαίων σχέσεων μην το χειροτερεύεις με ένα ακόμα τραγικότερο: την θυσία τού ίδιου σου του σπλάγχνου!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Μάρτιος 2020.

Μετάβαση στο περιεχόμενο