Απαιτήσεις

Απαιτήσεις

Μια ακόμα πανεπιστημιακή χρονιά αρχίζετε καλοκαίρι πέρασε γρήγορα, δωρίζοντας μας ένα καλό διάλειμμα από τα χειμερινά καθήκοντα. Κι όμως, αυτή η αρχή μου φέρνει λίγη αγωνία. Θες γιατί είναι περισσότεροι οι μήνες. Θες γιατί πρέπει φέτος να βάλω τα δυνατά μου. Θες γιατί αυξάνονται οι απαιτήσεις.

►Απαιτήσεις από την οικογένεια!

Αρχικά, για την άριστη απόδοση στα μαθήματα. Όμως, και η βοήθεια στα οικονομικά του σπιτιού απαραίτητη. Η αναζήτηση θέσης εργασίας. Μια εμπειρία πρωτόγνωρη και συνάμα κουραστική, σε συνάρτηση με τα μαθήματα. Χωρίς, βέβαια, να επηρεάσει την απόδοση μου σ’ αυτά.

►Απαιτήσεις από το Πανεπιστήμιο!

Υποχρεωτικά μαθήματα, πληροφορίες, εργασίες, εξετάσεις. Δεν παραπονιέμαι, μεγάλο το ενδιαφέρον. Μα, μεγάλη πρέπει να είναι και η ανταπόκριση από την μεριά μου. Συνέπεια, επιμονή, υπομονή, μελέτη… Με ακούραστη προσπάθεια και συνεχή μόχθο.

►Απαιτήσεις από τον εαυτό μου!

Μαζί με τα παραπάνω, έχω να αναμετρηθώ με τον κακό εαυτό μου. Να αγωνιστώ τον πνευματικό αγώνα. Την καλλιέργεια του χαρακτήρα μου. Και αυτό θα γίνει μέσα στην καθημερινότητα, με την συναναστροφή και την τριβή με συμφοιτητές, φίλους, οικογένεια.

►Μα, και οι πειρασμοί απαιτούν εγρήγορση!

Ετοιμότητα για πάλη. Όπλα για την μάχη. Κι είναι πειρασμοί που κάποιες φορές φαίνονται ευδιάκριτοι μπροστά μας, ενώ άλλες, ίσως τις περισσότερες, κρύβονται πίσω από κάτι φαινομενικά καλό. Πίσω από τον λόγο της «έμπιστης» παρέας. Πίσω από κάτι μοντέρνο, δυναμικό, πρωτοποριακό.

► Διεκδίκηση υψηλών στόχων!

Με την Χάρη του Θεού, θα περάσει κι’ αυτή η χρονιά αισίως! Οκτωβρίου είναι η αρχή και Πανεπιστημίου το ξεκίνημα! Αν και μου φαίνεται ανηφορικός ο δρόμος, η διάθεση για αγώνα είναι μια βασική προϋπόθεση για ένα καλό νέο ξεκίνημα! Λοιπόν, έχετε διάθεση; Ξεκινάμε!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Οκτώβριος 2017.

Μετάβαση στο περιεχόμενο