Αν Ήμουν και Εγώ

Αν Ήμουν και Εγώ

Από μικρό παιδί ήθελα να ξαπλώνω κάτω από τα στολισμένα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου! Να απολαμβάνω το λιγοστό φως από τα λαμπάκια του. Να περιεργάζομαι ένα-ένα τα στολίδια του, ακούγοντας πανέμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Να παρατηρώ τα πρόσωπα στην μικρή φάτνη του. Και να σκέφτομαι πώς θα ήταν αν ήμουν κι εγώ εκεί.

Ας ήμουν ένα μικρό αστέρι! Να χαιρόμουν τον νυχτερινό φωτεινό ουρανό. Να φώτιζα κι εγώ εκείνη την νύχτα από ψηλά την γη. Να εξέπεμπα το πιο δυνατό μου φώς!

Ας ήμουν ένας μικρός άγγελος! Να στεκόμουν πάνω από την σπηλιά. Να έψαλλα υπέροχους ύμνους δοξολογίας. Να πανηγύριζα την ουράνια γιορτή! Να συμμετείχα στην αγγελική πανδαισία!

Ας ήμουν ένα μικρό βοσκόπουλο! Να άκουγα το χαρμόσυνο μήνυμα από τον άγγελο. Να έτρεχα κοντά Του! Να προσέφερα στον νεογέννητο Χριστό την φλογέρα μου!

Ας ήμουν ένα αθώο προβατάκι! Να ζέσταινα τον μικρό Χριστό, μέσα στην παγωνιά τού στάβλου. Να Του έδειχνα έτσι την Αγάπη μου. Εκείνος ως Δημιουργός μου θα με καταλάβαινε!

Ας ήμουν μαζί με τους μάγους! Να γονατίσω μπρος στην Παναγιά. Να προσκυνήσω το Θείο Βρέφος. Να Του χαρίσω το πιο πολύτιμο χρυσάφι. Ότι έφεραν κι εκείνοι μαζί τους απ’ την Ανατολή!

Ας ήμουν το γαϊδουράκι! Να φέρω πάνω μου την άγια Μητέρα! Να οδηγήσω μακριά από τόν Ηρώδη τον μικρό Χριστό!

Ξαφνικά, τελειώνει π μουσική! Σβήνουν τα λαμπάκια. Όλα μένουν ακίνητα και βουβά. Και συνειδητοποιώ πώς δεν είμαι τίποτα από τα παραπάνω. Δεν μπορώ να είμαι κάτι μέσα στην εικόνα της Γεννήσεως! Έρχομαι κοντά Σου, Χριστέ μου, σαν κάτι ξένο προς την φάτνη Σου. Σε πλησιάζω ως ένας αμαρτωλός. ΩΣ το απολωλός πρόβατο. Για τον λόγο πού ήρθες Εσύ εδώ στην γη! Να με βρεις! ΩΣ χαμένος μάγος, πού δεν οδηγήθηκε από το λαμπερό Σου φώς. ΩΣ ένα αστέρι πού τρεμοσβήνει στην πίστη Σου.

Χριστούγεννα! Βοήθησε με, Χριστέ μου, εκείνη την νύχτα, πού δύο μεγάλοι πειρασμοί θα με κοντέψουν: από την μια, της νυχτερινής διασκέδασης και από την άλλη, της νύστας.

Βοήθησε με, νωρίς τα ξημερώματα, να οδηγήσω τα βήματά μου στην εκκλησία.Να Σ’ ευχαριστήσω! Ταπεινά να προσκυνήσω την εικόνα της άγιας Σου Γέννησης! Να νιώσω την Αγάπη Σου! Την ειρήνη Σου! Την ελπίδα Σου! Αυτά πού ζητάει κάθε αμαρτωλός. Και να Σου προσφέρω, ως μόνο δώρο, τις αμαρτίες, με τις όποιες τόσο νωρίς γέμισα την νεανική μου καρδιά.

Σωτήρια Χριστούγεννα!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Δεκέμβριος 2018.

Μετάβαση στο περιεχόμενο