Πως να Χαρώ με Τόσα που έχω στο Κεφάλι μου

Πως να Χαρώ με Τόσα που έχω στο Κεφάλι μου

-Να Χαμογελάς, σου πάει!

-Να χαίρεσαι με τα απλά πράγματα!

-Μην αφήνεις να σε παίρνουν από κάτω.

Και μπλα μπλα μπλα… Αυτά και άλλα παρόμοια ακούω κάθε λίγο και λιγάκι από τους ανθρώπους γύρω μου. Δεν μπορώ να πω, όλοι τους έχουν καλή πρόθεση. Να βοηθήσουν θέλουν, άλλα με τέτοιες θεωρητικές συμβουλές δεν καταφέρνεις και πολλά. Αιδώ, στην πράξη πες μου…

Πως να είμαι χαρούμενος, όταν κάθε μέρα πρέπει να ξυπνάω χαράματα και να ακολουθώ το ίδιο πρόγραμμα ξανά και ξανά, χωρίς κανένας να με ρωτάει αν έχω όρεξη;

Πως να είμαι χαρούμενος, όταν παρ’ όλη την κούραση της μέρας συνειδητοποιώ ότι με το ζόρι θα μου φτάσει και πάλι το μηνιάτικο;

Που να την βρω την χαρά, όταν καταλαβαίνω πως πολλά από αυτά που θα ήθελα στην ζωή μου ίσως να μην τα αποκτήσω και ποτέ;

Μην σε παίρνει από κάτω, αν κι εσύ σκέφτεσαι με παρόμοιο τρόπο! Σίγουρα, αν τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και νιώθεις κουρασμένος και απογοητευμένος, είναι λογικό να κάνεις και τέτοιου είδους σκέψεις. Όμως, αν θέλεις από αύριο δοκίμασε κάτι από τα παρακάτω! Και… ποτέ δεν ξέρεις!
  • Την ώρα που χτυπάει το ξυπνητήρι και ανοίγεις τα μάτια σου, πριν σκεφτείς οτιδήποτε άλλο, χαμογέλα στον Θεό που σου χάρισε άλλη μία μέρα στην ζωή!
  • Πριν φύγεις από το σπίτι, αγκάλιασε και φίλησε τα αγαπημένα σου πρόσωπα και θύμισέ τους πόσο χαίρεσαι πού είναι στην ζωή σου. Αυτή η αίσθηση θα σε συντροφεύει καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας σου… και μάλλον κι εκείνους.
  • Όταν γυρίζεις κουρασμένος πίσω, χαμογέλα, γιατί έχεις ένα μέρος γεμάτο θαλπωρή να επιστρέφεις.
  • Όταν δεν σου περισσεύει ούτε ευρώ στο τέλος του μήνα, χαμογέλα που τουλάχιστον υπάρχουν κι αυτά, κι έτσι μπορείς να πορευτείς.
  • Αντί να σκέφτεσαι όλα όσα δεν θα καταφέρεις να αποκτήσεις στην ζωή σου, σκέψου όλα όσα κατάφερες να αποκτήσεις με τον ιδρώτα σου, άλλα και όλα όσα σου δόθηκαν απλόχερα. Κάποιοι εκεί έξω θα ήθελαν πολύ να είναι στην θέση σου!
  • Το βράδυ, πριν κλείσεις τα μάτια σου, σήκωσε το βλέμμα σου στον ουρανό και ευχαρίστησε τον Θεό για το κάθε τι μικρό, άλλα και το κάθε τι μεγάλο, που απολαμβάνεις καθημερινά. Τότε, πίστεψέ με, το χαμόγελο θα ζωγραφιστεί αυθόρμητα στα χείλη σου!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Οκτώβριος 2019.

Μετάβαση στο περιεχόμενο