Μια Υπέροχη Ορχήστρα

Μια υπέροχη ορχήστρα

Δεν μπορώ να πω ότι η κλασική είναι η αγάπη μένη μου μουσική! Ωστόσο, πριν λίγες μέρες, δέχτηκα την πρόσκληση κάποιων συμφοιτητών μου και έτσι βρέθηκα μαζί τους να παρακολουθώ μια συναυλία! Σ’ ένα κλειστό θέατρο γεμάτο κόσμο, μια ομάδα μουσικών έπαιζε διάφορα μουσικά κομμάτια, γνωστά και άγνωστα, με μεγάλη επιτυχία! Η μουσική αρμονία με είχε συνεπάρει! Τελικά, δεν ήθελα να τελειώσει η εκπληκτική αυτή συναυλία!

Τά μάτια των μουσικών ήταν καρφωμένα στην παρτιτούρα! Το κάθε όργανο είχε την σειρά του! Με την διεύθυνση του μαέστρου σταματούσε το πιάνο κι έμπαιναν τα φλάουτα! Έκαναν σόλο το βιολιά! Τα τύμπανα έδιναν ζωντάνια! Κι όταν έπαιζαν όλα μαζί, νόμιζα πώς ανεβαίνω πολύ ψηλά!

Κοιτώντας τώρα την πρόσκληση, ως ενθύμιο, αναρωτήθηκα…Πώς θα απολάμβανα τα ξεχωριστά αυτά σύνολα, αν οι μουσικοί δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι; Αν τα όργανα δεν ήταν κουρδισμένα; Πώς θα έμενε χαραγμένο στην μνήμη μου αυτό τό γεγονός, αν ο μαέστρος δεν διεύθυνε επιτυχώς όλα αυτά τα μουσικά όργανα; Το αποτέλεσμα θα ήταν
φάλτσο!
Μπορεί να μην παίζω κάποιο μουσικό όργανο, όμως αποτελώ κι εγώ ένα όργανο του Σώματος τής Εκκλησίας! Χρειάζομαι εξάσκηση! Τριβή και αγώνα για την καλλιέργεια του χαρακτήρα μου! Χρειάζομαι κούρδισμα, με τις αρετές, για να συνεργάζομαι με τους γύρω μου! Και όλοι χρειαζόμαστε έναν διευθυντή ορχήστρας, για να μας συντονίζει άριστα!
 
Για να μην είμαστε σαν ένα βιολί χωρίς δοξάρι! Ένα πιάνο χωρίς πλήκτρα! Μια παρτιτούρα χωρίς νότες! Ένα κοντραμπάσο άχορδο! Μια κιθάρα ακούρδιστη! Μια ορχήστρα ασύγχρονη! Άς προετοιμαστούμε κατάλληλα, για να γίνουμε μια υπέροχη ορχήστρα! Και ας βάλουμε τον Θεό ως “μαέστρο” της ζωής μας, για να γίνει παραδεισένιος ο σκοπός της!

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Φεβρουάριος 2016.

Μετάβαση στο περιεχόμενο