Έφτασε!

Έφτασε!

Επιτέλους…Έφτασε το καλοκαίρι! Ξεκινούν οι διακοπές και φέτος. Είτε στο σχολείο είτε στο Πανεπιστήμιο είτε ακόμα και στην δουλειά, όλοι μας θα κάνουμε ένα μικρό διαλειμματάκι από την καθημερινότητα! Ίσως οι περισσότεροι βρεθούμε και σε κάποια όμορφη αμμουδιά της πατρίδας μας, μπροστά σε μια δροσερή θάλασσα με καταγάλανα νερά. Δόξα το Θεό, η Ελλάδα μας είναι γεμάτη με τέτοιους ειδυλλιακούς προορισμούς. Τα πανέμορφα φυσικά τοπία, η φιλοξενία των ανθρώπων και η φημισμένη μεσογειακή της κουζίνα την κάνει να ξεχωρίζει. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή του χρόνου, χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Και όταν γυρίζουν στον τόπο τους, έχουν αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Γι’ αυτό, με την πρώτη ευκαιρία επιστρέφουν!

Διακοπές στην πατρίδα μας, λοιπόν!

Τώρα, θα είναι για πολλές, θα είναι για λίγες μέρες; Ίσως και… αυθημερόν;

Θα είναι σε κάποιο κοντινό προορισμό; Σε κάποιο μακρινό;

Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Το σημαντικότερο είναι, σε όποιο μέρος και να επιλέξουμε να πάμε άλλα και για όσο μείνουμε εκεί, να φροντίσουμε να δώσουμε αξία στην κάθε στιγμή ξεχωριστά.

Ξέρω… Το κινητό, το τάμπλετ ή το λάπτοπ μας είναι αρκετά χρήσιμα στα ταξίδια μας. Μπορούμε να βγάζουμε αναμνηστικές φωτογραφίες, να έχουμε μαζί μας την μουσική που μας αρέσει, άλλα και πρόσβαση σε πιο πρακτικά εργαλεία, όπως ψηφιακούς χάρτες, GPS, ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Όμως αλήθεια, πιστέψτε με. Όσο περισσότερο χρόνο περνάμε παρέα με τις συσκευές αυτές στις διακοπές μας, τόσο λιγότερο απολαμβάνουμε τις στιγμές.

  • Δεν πειράζει, ας μην βγάλουμε φωτογραφία όλα τα ηλιοβασιλέματα που θα πετύχουμε. Καλύτερα να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να καθίσει και να απολαύσει δύο-τρία από αυτά.
  • Ας μην έχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ ένα handsfree στο αυτί μας, για να ακούμε μουσική. Ας αφήσουμε καλύτερα τα πουλιά, τα δέντρα και την θάλασσα να γίνουν η μουσική μας!
  • Ας μην μοιραζόμαστε με τους διαδικτυακούς μας φίλους κάθε δευτερόλεπτο των διακοπών μας. Ας το μοιραζόμαστε όμως με την παρέα που βρίσκεται εκείνη την στιγμή γύρω μας!

Κάπως έτσι, πιστεύω πως οι διακοπές μας θα μας μείνουν.

Καλές εξορμήσεις σε όλους! 

Πηγή: Περιοδικό Αγία Λυδία, Τεύχος: Ιούνιος 2019.

Μετάβαση στο περιεχόμενο